Can you feel it...?

The cool thing to do är att komma i kontakt med dina känslor. För några veckor sedan satt ett antal herrar på en förfest i Lund. Ett problem vi alla känner till är det ständiga ”låt mig visa dig en video på youtube”- problemet. Det börjar med en älskvärd panda som nyser, och slutar någonstans vid en tio minuter lång video vars innehålls enda syfte var att öppna upp för en diskussion angående Svalde hon bajset på riktigt?”. Men inte denna gång, denna gång valde vi att ta ett gemensamt (ickemuntligt) beslut att gå igenom rockklassiker och kärleksballader, Jackson Five till Bob Dylan och Elton John.

Eftersom vi var sex män krävdes det avkänning på stämningen innan någon av oss vågade brista ut i sång. Men väl i det stadiet när 6 män sjunger med till "Can you feel the love tonight" samtidigt som alla förstår att de ska vara tysta när Simba försöker förklara för Nala varför han inte kan återvända till lejonklippan är magiskt.
Trots slottsölen och den minimala lägenheten kom sex killar i kontakt med sina känslor, om än för bara 3 minuter och 23 sekunder, strax före vi påbörjade ett intensivt ned- ”dräggade” av klubbarna i Lund. Kan vi så kan ni, The cool thing to do…
Sprid kärlek - Majeed
Komma i kontakt med dina känslorvideos:

För filosofen: Katie Melua, Nine million bycicles -

För romantikern: Jackson 5, who’s loving you -

För poeten: Gemini, A penny for your thoughts -

Har ni några egna exempel på klipp som hjälper oss att komma i kontakt med våra känslor?Maila oss på apennyforyourthoughts@live.se eller lämna en kommentar direkt på bloggen!


Dipp the doppdag...

Julen är som vanligt ganska förvirrande för Majeed och Ayman, då ingen av dem firar julen som högtid.

Ayman om Julen:

 

Inte nog med att snön lyser med sin frånvaro, tomten glider runt med sneakers och har lagt sina boots på hyllan. Egentligen borde jag inte ens ha någon julkänsla, men den brukar finnas där någonstans, vart fan är den? (Notera att Ayman är arab)

 

 

Majeed om Julen:


Vad kan jag säga, mina föräldrar överdrev integrationen en smula och nu tittarjag på Kalle Anka och äter julmat. Till slut kom dagen när vi insåg att vi inte riktigt gillar svenskar eller deras traditioner, men då bestämde vår ingifta svensk sig för att bjuda över alla släktingarna på middag. Sen blir det så obekväm stämning när barnen påpekar att ”Tomten är ju inte svart” , julen är ett dött fenomen 

 

The Cool Thing To Do – Fira Kwanzaa

 

Vad tycker ni om Julen, har ni kanske en muntrare syn? Ni kanske firar hanukka eller Kwanzaa. Maila oss på apennyforyourthoughts@live.se eller lämna en kommentar direkt på bloggen!

 

 


You're such a Dirty Girl...

The Cool Thing To Do är att hitta smutsiga tjejer. Vi kom för att äta den godaste pizzan i staden, men då jag lämnade restaurangen hade jag både andnöd och ett brustet hjärta. Där stod hon med ett smutsigt grönt förekläde och ögon vars magi var mer förtrollande än Harry Potters. När hennes cappucinofärgade fingrar skrev min order upptäckte jag hennes lekfulla tatuering av ett hjärta mellan tummen och pekfingret. 
Värmen från grillen fick hennes mascara att rinna, svetten i ansiktet framhävde hennes osannolikt vackra läppar, och kärleken i hennes höfter lyste igenom arbetsbyxorna. Hon serverade pizzan graciöst, med ett stadigt och samtidigt ömt grepp placerade hon måltiden framför mig. ”Hoppas det smakar bra”, en artighetsfras som inte betyder mer än när en SL-busschaufför önskar dig ”en trevlig resa” för att de enligt en undersökning i Metro inte ger kunderna ett tillräckligt trevligt bemötande. Jag tänker inte ömka mig om hur obetydlig jag (förhoppningsvis inte) var för henne, detta är trots allt ”The Cool Thing To Do”. Däremot kan jag uppmana er alla att hitta en riktigt smutsig tjej och upplysa henne om hennes ljuvlighet, för att skönheten blir aldrig mer påfallande än när det inte är uppenbar, The cool thing to do...

Majeed - Nej Jonatan, det är inte mjukporr för arbetarklassen...


The Cool Thing To Do...


 

De två unga herrarna satt i den enas lägenhet i den ökände förorten rosengård, elementen var ur funktion, fönstrena var öppna. Kylan var oumbärlig, och den mörkare av dem kom på en idé.

Ayman: ”Mannen, jag pallar inte med kylan... Vad är det med din lägenhet egentligen!?”

Majeed: ”Ingen fucking aning… vet du vad the cool thing to do skulle vara? Sätt på ugnen och låta den stå öppen, värmen kanske sprider sig…?”

Ayman: ”Aa sure, men jag tror inte det är så bra för miljön dock… ehh fuck it, jag pallar inte mer, har fan tappat känslan i min balls!”

Den stilige mörke mannen med talets gåva följde den charmige arabiska herrens råd vars ständigt glimmande ögon kan förtrolla vilken kvinna som helst.
(2 timmar senare)

Ayman: ”Den där idén med ugnen var inte så bra va? Ser fett farligt ut…”

Majeed: ”OOOWW! Är den fortfarande på, shit det där kan inte vara bra nånstans…”

Ayman: ”Softa, inte som att någon har dött… än! Muhaha Anyway, va händer med bloggen då... vi borde inleda bloggen med en av våra konversationer fan…”

Majeed: ”Vill du veta en sak? Det är ingen dum idé min vän…”

Så gick det till en decemberkväll när de två slående vackra, stiliga och roliga männen satte igång bloggen som skulle ta Sverige med storm. Med olika egenskaper, och en förmåga att förmedla vad de uttryckt de sju (magiska) åren de känt varandra kan vi i alla fall konstatera att ingen av dem tror på sju års olycka.


The Cool Thing To Do – Sätt på ugnen…

 


RSS 2.0