It's a man's words...

 

 

The Cool Thing To do är att utöka din vokabulär. Sex stycken universitetsstuderande herrar satte sig en eftermiddag för att se den nya Woody Allen – filmen som inkluderade den alltid lika ”påsättbara” Penelope Cruz och den obeskrivligt fagra Scarlett Johansson. Att män använder sig av nedsättande och sexistiska termer, som ovan, för att definiera skönheten hos en kvinna är knappast en hemlighet. Många av oss använder termer, kategorier, och gestikuleringar för att definiera huruvida vi vill ”knulla henne all night long” eller ha ”sweet sweet lovin”.

 

Då termerna blir mer kända inom kvinnokretsar har jag funnit att dessa kategorier snart kommer att möta sina begränsningar. De ödesdigra konsekvenserna kan mycket väl speglas i en (oavsiktligt) ofredad kvinna och en mycket generad man. Det är inte användandet av språket som måste öka utan förrådet som måste breddas. Det manliga språkets sexism bygger på djupt gående kryptik som är grundläggande för att göra sig förstådd i konferensmöten och på bilmecken.

 

Av den orsaken att männens vardag är mycket präglad av kvinnor och deras attraktion har vi insett att vi genom ett utökat förråd av benämningar, kategorier och om möjligt gestikuleringar kan göra det lättare för männen att obemärkt ge uttryck för deras vardagssexism.The Cool Thing To Do har med stor hängivelse bestämt sig för att dela med sig av termer, och exempel på när termerna bör sättas i bruk och när de bör undvikas. Förhoppningsvis kan vi utöka ert vokabulär och därmed gå oupptäckta genom stan, klädaffären eller restaurangen. Trots moraliskt ifrågasättande gör vi det lite lättare för The Cool Thing To Do – läsarna, this is for you…

 

Uttryck:


”Jahjeh” - Betydelse: ”Sex i grövre anda.” (Använding: Jämförelsevis grovt sex, bör ej användas i betydelsefulla samanhang. Ex. ”Skulle lätt kunna jahjeh den där asså…”) – Upphovsman: Silver. (Uttal: Använd er av de båda ’H:n’ i uttalet).

 

”Dopp i grytan” förkortning: ”Doppa” – Betydelse: ”Sex.” (Användning: Oerhört smidigt uttryck för sex, kan användas överallt, i närheten av föräldrar, lärare, i skolan, på bussen. Ett mycket svårupptäckt uttryck. Ex.”Fick du dopp i grytan?” el. ”Det var ett tag sedan man fick dopp i grytan…” el. ”Jag fick doppa igår…”)


”Trycka” alternativt ”Sätta” – Betydelse: ”Obetydligt sex. Konstaterande av att man vill ha sex” (Användning: Obetydligt sex riktat mot en attraktiv tjej, ofta slumpvist utvald, många gånger på krogen i samband med alkohol. Bör ej användas i betydelsefulla samanhang, eller med nya personer då uttrycket kan uppfattas som vulgärt. Ex. ”Skulle inte banga på att trycka/sätta den där bruden i orangeklänning.” el. ”Skulle du trycka/sätta den där tjejen jag strulade med igår?”)

 

”Banka Bäver” –Betydelse: ”Sex i mycket grov anda.” (Användning: Mycket obetydligt, grovt sex. Hörs i mycket sällsynta sammanhang främst av småstadsfolk/bönder, endast i samband med mycket alkohol. Ex. Bör aldrig användas då uttrycket är mycket vulgärt, och knappast smidigt).


”Sexination” – Betydelse: ”Betydelsefullt sex trots dirty betoning.” (Användning: Sex med någon betydelsefull, ett av de finare uttrycken. Då uttrycket lätt kan besudlas bör det ej användas i samband med okända människor. Ex. ”Jag fick sexination igår med min kära flickvän” el. ”Det skulle glädja mig om jag fick sexination med min älskade ikväll”).

Enjoy – Majeed and The Cool Thing To Do Crew…


Kommentarer
Postat av: Ayman's MILF

Ni skriver riktigt bra, men ni uppdaterar för sällan. Come on man får ju för fan abstinens. Och Lammis när ska vi ses?

2009-01-21 @ 19:00:40
Postat av: jenny

..Detta har man läst femtonhundratrettiosexton gånger nu. Har ni hört talas om ordet "uppdatera"?

2009-01-24 @ 15:47:02
URL: http://jensos.blogg.se/
Postat av: Rutger

Ni kränker oss kvinnor. Helt offatbart! sluta med detta

2009-01-26 @ 15:06:44
URL: http://jensos.blogg.se/
Postat av: jenny

så använde nån sig av min bloggadress. inte coolt!

2009-01-30 @ 12:11:37
URL: http://jensos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0